2011. június 19., vasárnap

Szervezetek három legnagyobb kihívása ma

Gary Hamel szerint ma a szervezetek három nagy kihívás előtt állnak:

  1. Hogyan építsünk fel egy szervezetet, amely képes olyan gyorsan változni mint maga a változás? Ma a változások üteme nagyobb sebességre kapcsolt, ami kihívásokat von maga után: gyorsabban kell válaszolni különböző szükségletekre. Csak gondold végig milyen hatalmas változások történtek az utóbbi időben a közlekedés, internet, biotechnológia, számítástechnika...
  2. Hogyan építsünk egy olyan szervezetet, ahol az újítás mindenkinek a feladata? A változások ritmusa szükségszerűvé teszi ezt a szemléletet.Vajon az alkalmazottak ismerik-e a szervezet látását? Vajon mérik-e minden alkalmazott hozzájárulását az újítások terén?
  3. Hogyan építünk egy olyan szervezetet, amely inspirálja a rendkívüli megvalósításokat? Ez a legfontosabb a három közül. Általában az alkalmazottak 75% nem szánja oda önmagát teljes mértékben a szervezete szolgálatára. Olyan vállalkozókra van szükség, akik eszköznek tekintik munkájukat ahhoz, hogy szenvedéllyel hozzájáruljanak a világ jobbá formálásában. A vezetők feladata, hogy olyan munkakörnyezetet teremtsenek, ahol a céltudatosság cselekvésre inspirál.
Forrás: Gary Hamel, The Future of Management 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése