2011. május 15., vasárnap

Gondolatok a vezetésről


Ebben a blogban beleírom a vezetésről alkotott képem. Összerakom mások gondolatait saját világommal. Elhatározásom, hogy minden nap tegyek valamit, mondjak valamit, ami valakinek megerősítő, bíztató és felemelő.

Vallom, hogy mindenki valahol vezető. Sőt, ennél több is, mindenki lehet vezető ott, ahol van. A leglehetetlenebb helyzetben is lehetek pozitív befolyás, egy reménykeltő gondolat vagy mosoly.

Amikor önmagam legjavát hozom, kifejezem szándékaim, ötleteim és látásom - vezető vagyok.

Szenvedélyesen keresem mások felépítésének módjait. Megelégedéssel tölt el, amikor látom, hogy valaki megtalálta a helyét, a feladatát, és belefeledkezik a munkába. Szívesen vagyok szenvedély kutató, változást elősegítő, a fejlődésben közeli partner.

Bárki vállhat saját területének legjobb vezetője. Összegyűjtöttem 10 tippet a csúcsvezetéshez, amelyből most egyet megosztok: Hozd felszínre a körülötted élő emberekben a vezetőt. Bátoríts másokat arra, hogy fejezzék ki önmagukat, vállalják tetteikért a felelősséget, és próbálják a legjobb önmagukat adni. Mindannyian rendelkezünk azzal a képességgel, hogy vezessünk, amelynek semmi köze sincs a pozicióhoz, korhoz vagy helyzethez.

Tetszik Martin Luther King gondolata: „Ha valakit arra hívtak el, hogy utcaseprő legyen, seperheti úgy az utcát, mint ahogy Michelangelo festet, ahogy Beethoven zenét alkotott, vagy ahogy Shakespeare verselt. Olyan jól seperheti az utcát, hogy a menny összes angyala egy pillanatra megáll, elismerve, itt élt egy nagyszerű utcaseprő, aki nagyon jól végezte a munkáját.”

Ilyen ember akarok lenni. Úgy végezni valamit, hogy ne lehessen figyelmen kívül hagyni. Erre az izgalmas utazásra hívlak téged is...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése